Δράσεις Τμ. Γ2

Αναπαράσταση διαδικτύου

Εκτύπωση PDF

Αναπαράσταση διαδικτύου από τους μαθητές
Με αφορμή το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος " Τι είναι το διαδίκτυο;" στις σελίδες 145-147 οι μαθητές αντιλαμβάνονται βιωματικά την έννοια του διαδικτύου. Γίνονται και αυτοί "υπολογιστές" με κάποιες πληροφορίες πάνω τους γραμμένες ( στοιχεία από λογοτεχνικά βιβλία που κατέγραψαν στο χαρτί το οποίο και κολλήθηκε στην μπλούζα τους), συνδέονται ενσύρματα, ανταλλάσουν πληροφορίες και αποσυνδέονται.  Έτσι, κατανοούν ότι η ασφαλής περιήγηση  στο διαδίκτυο βοηθάει να επικοινωνήσουμε, να ενημερωθούμε, να βρούμε πληροφορίες, να παίξουμε.
DSC02226th DSC02223th

Video από τη δράση μας

Η γιορτή της μητέρας

Εκτύπωση PDF

Η λέξη «μάνα» σημαίνει προσφορά. Προσφορά ζωής ανεκτίμητη και απεριόριστη. Η μάνα αγαπά μέχρι αυτοθυσίας το παιδί της και η αγάπη αυτή δίνει ένα ιδιαίτερα υψηλό νόημα στη ζωή της. Του χαρίζει ότι πολυτιμότερο έχει δίχως δεύτερη σκέψη αρκεί να το δει ευτυχισμένο...
Χρόνια σας πολλά ...

mama1_thmama2_thmama3_thΗ λαμπάδα της Ανάστασης

Εκτύπωση PDF

H λαμπάδα της ΑνάστασηςPasxalines_Kataskeves

 lam2_thΗ λαμπάδα είναι ένα πασχαλινό έθιμο. Τη φέρνει ο νονός ή η νονά στο βαφτιστήρι τους λίγες μέρες πριν το Πάσχα. Μ’ αυτήν θα πάνε τα παιδιά στην εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης για να πάρουν το Άγιο φως από τον παπά.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλών ειδών λαμπάδες. Εμείς στην τάξη μας επιλέξαμε να φτιάξουμε λαμπάδες παραδοσιακά φτιαγμένες από φυσικό υλικό ,την κηρήθρα, όπως έκαναν άλλωστε και στα παλιά χρόνια.

Για να μάθεις για την κηρήθρα και ό,τι έχει σχέση με το μέλι και τη μέλισσα μπες στο παρακάτω site:

http://dipe.ker.sch.gr/kainotomes/sites/default/files/melissa.ppt

Περισσότερα...

Σταυρός από γαρίφαλο

Εκτύπωση PDF

stavroi_3 Χρησιμοποιήθηκαν ράβδοι από γαρίφαλο,κορδέλα κόκκινη, διακοσμητικά στολίδια (πασχαλίτσες, χόρτα), σπάγγος και κόλλα.Ο σταυρός κρεμιέται και διακοσμεί όποιο σημείο του σπιτιού μας θέλουμε.

Περισσότερα...

Η κυρα Σαρακοστή

Εκτύπωση PDF

sarakosti_2Σχεδιάσαμε σε χαρτί του μέτρου την κυρα Σαρακοστή και τη ζωγραφίσαμε. Τα παιδιά έφεραν εικόνες νηστίσιμων φαγητών από εφημερίδες και περιοδικά και τα κόλλησαν στην ποδιά της.
Λίγα λόγια για την κυρα Σαρακοστή:

Περισσότερα...