Εορτασμός 25ης από την Δ'

Εκτύπωση PDF

 Εορτασμός 25ης από την Δ'

mnimesΡόλοι, κοστούμια, σκηνικά, πρόβες ήταν τα χαρακτηριστικά των τελευταίων ημερών του Μαρτίου.Η τάξη μας ανέλαβε να διοργανώσει τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και έπρεπε να είναι όλα ...τέλεια.

Η παράστασή μας ονομάστηκε "Μνήμες" μιας και σκοπός μας ήταν να κάνουμε τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και τους μικρότερους να μάθουν. Έτσι, μέσα από ένα μουσικοοπτικό θεατρικό δρώμενο τονίστηκαν βασικά  γεγονότα της επανάστασης.
Με λίγα λόγια η παράσταση είχε να κάνει ως εξής: Παιδιά της εποχής μας δουλεύουν μπροστά στον υπολογιστή με σκοπό να φέρουν σε πέρας την εργασία που τους ανέθεσε η κυρία τους με θέμα "ΜΝΗΜΕΣ". 'Ετσι, αφού πληκτρολογούν στον υπολογιστή τη λέξη- κλειδί ξεπηδούν από το παρελθόν γεγονότα της επανάστασης   (η άλωση της Κωνσταντινούπολης, το παιδομάζωμα, ο χορός του Ζαλόγγου, η ζωή των κλεφτών, το κρυφό σχολειό, ο ξεσηκωμός των κλεφτών από το Ρήγα Φεραίο, η Φιλική Εταιρεία, οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου) που πραγματικά συγκινούν. Τέλος, τα σύγχρονα παιδιά "εισβάλλουν" στο παρελθόν και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές καταθέτουν στεφάνι στους ήρωες της επανάστασης.
Ακούγοντας την Ειρήνη Παππά και το Νίκο Ξυλούρη η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται και η συγκίνηση κορυφώνεται.
Η τάξη μας πραγματικά ευχαριστήθηκε την όλη διαδικασία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που λάβαμε θετικά σχόλια.
Η δασκάλα της τάξης Χαλκίτη Μαριάνθη

 

 

Βίντεο με φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή (λήψη φωτογραφίας: Εύα Μπαξεβάνογλου)