Διαγωνισμοί

Εκτύπωση PDF

Μαθητικοί Διαγωνισμοί

PageΗ δράση των παιδιών της τάξης  μας δεν περιορίζεται μόνο στα σχολικά πλαίσια. Αρπάζουμε όποια ευκαιρία μάς δίνεται για να απλώσουμε τα φτερά μας, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας προς την κοινωνία.  Και το βήμα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει με τη συμμετοχή μας σε δύο ως τώρα διαγωνισμούς: 1) στην ανακύκλωση μπουκαλιών, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και 2) στο «Μαραθώνιο ανάγνωσης της Άλκης Ζέη», ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή τριών μαθητριών της τάξης μας.
Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον και για άλλους δύο μαθητικούς διαγωνισμούς. Ο πρώτος διοργανώνεται από το ‘Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου’, όπου καλούνται να γράψουν την ιστορία τους στο πλαίσιο του θέματος: «Ο τόπος που ζω» έως τις 29 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός ‘Καγκουρό’, όπου οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε καταστάσεις μαθηματικής φύσεως. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου , ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00-10:30 σε σχολείο της πόλης μας καταβάλλοντας το ποσό των 12 ευρώ.

Σημείωση: Συμμετάσχει όποιο παιδί το επιθυμεί πραγματικά και διευκρινίζοντας ότι σημασία έχει η εμπειρία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε δείγματα του διαγωνισμού!!

Διάφοροι σύνδεσμοι εδώ για θέματα και λύσεις παλαιότερων διαγωνισμών στα μαθηματικά