Ανταποδοτική Ανακύκλωση

Εκτύπωση PDF

Οι νικητές βραβεύθηκαν, το περιβάλλον κέρδισε
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές»


skevo_thΟ μαθητικός διαγωνισμός ανακύκλωσης είχε διάρκεια 1 μήνα, οι μαθητές από τις 2.224 σχολικές μονάδες σε 19 Δήμους, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, ανακύκλωσαν 4.631.852 συσκευασίες, ξεπερνώντας κάθε αρχική εκτίμηση και προσδοκία και κάνοντας το δικό τους «δώρο» στο περιβάλλον. Η ένθερμη ανταπόκριση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και η ουσιαστική συνεργασία των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η διαμόρφωση της περιβαλλοντικής κουλτούρας και συνείδησης διευκολύνεται μέσα από συλλογικές δράσεις, όπως η συγκεκριμένη.

karatzias_thΤην υπόσχεση ότι του χρόνου ο τομέας της καθαριότητας θα αποδίδει καλύτερα, έδωσε, χθες, ο υπεύθυνος του Δήμου κ. Δημήτρης Καρατζιάς, κατά την παράδοση των δώρων στα παιδιά των σχολείων που ήρθαν πρώτα στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνει η Εταιρία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και έληξε στις 16 Δεκεμβρίου.

Χθες το μεσημέρι στο Ακταίον, ο κ. Καρατζιάς συνοδευόμενος από τον διευθυντή Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, κ. Νίκο Ρόδη, μίλησαν στα παιδιά, τα συνεχάρησαν για την προσπάθειά τους για το περιβάλλον και τους μοίρασαν, συμβολικά, τα δώρα. Καταρχάς, ο κ. Καρατζιάς ευχαρίστησε τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους τους και τόνισε ότι η καθαριότητα δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου αλλά όλων μας.


Σημειώνεται ότι τα παιδιά, όλο το προηγούμενο διάστημα, συγκέντρωναν κουπόνια για τα υλικά που ανακύκλωναν και αναδείχθηκαν πρώτα τα σχολεία που μάζεψαν τα περισσότερα κουπόνια. Συγκεκριμένα: Πρώτη ήρθε η ΣΤ' τάξη του 17ου δημοτικού σχολείου Ρόδου στους Αγίους Αποστόλους με 19.021 κουπόνια, δεύτερη η ΣΤ’ τάξη του δημοτικού σχολείου Σγουρού με 11.783 κουπόνια και τρίτο το 5ο δημοτικό σχολείο Ρόδου με 11.614 κουπόνια.

paidia_2_thpaidia_thanakyklosi 2011 th

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης εδώ!