10_6. Η τέχνη των Μυκηναίων

Εκτύπωση PDF

ΕΝΟΤΗΤΑ 10 Ο ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 Η τέχνη των ΜυκηναίωνAnnouncer


Πατήστε το πλήκτρο για να ακούσετε την αφήγηση!!!

  Οι Μυκηναίοι εντυπωσιάστηκαν από την τέχνη των Μινωιτών και πήραν πολλά από αυτούς. Θαύµασαν τις τοιχογραφίες της Κνωσού και άρχισαν κι αυτοί να στολίζουν τα ανάκτορα και τα σπίτια τους µε τοιχογραφίες. Ενώ όµως οι Μινωίτες ζωγράφιζαν συνήθως ειρηνικές σκηνές από τη φύση, οι Μυκηναίοι ζωγράφιζαν µε πολύ µεγάλη τέχνη σκηνές πολεµικές, σκηνές από κυνήγι και από ιερές τελετές.
Οι Μυκηναίοι αγγειοπλάστες κατασκεύαζαν πολλών ειδών αγγεία, που τα ζωγράφιζαν όµορφα και τα πουλούσαν σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Έφτιαχναν αγγεία και από κρύσταλλο.
Με ιδιαίτερη τέχνη οι µεταλλοτεχνίτες δούλευαν τα µέταλλα κι έφτιαχναν χάλκινα αγγεία και σκεύη, πανοπλίες, µεγάλα ξίφη µε στολισµένες λαβές και µικρότερα µαχαίρια στολισµένα µε χρυσά λουλούδια, πουλιά και σκηνές κυνηγιού. Έφτιαχναν χρυσές προσωπίδες για τους νεκρούς, χρυσά κύπελλα και πλήθος κοσµήµατα, που τα θαυµάζουµε ακόµα και σήµερα.
Οι γλύπτες έφτιαχναν αγαλµατάκια από πηλό και ελεφαντόδοντο αλλά και µεγαλύτερα γλυπτά από πέτρα, όπως το πέτρινο ανάγλυφο των δύο λιονταριών που στολίζει την είσοδο της ακρόπολης των Μυκηνών.
Οι Μυκηναίοι ή Αχαιοί απέκτησαν µεγάλη δύναµη και πλούτη. Μετά τον Τρωικό πόλεµο όµως, άρχισαν να χάνουν σιγά-σιγά τη δύναµή τους. Όµως η λάµψη του πολιτισµού τους µένει για πάντα άσβεστη και προκαλεί και σήµερα το θαυµασµό µας.

 

 

 
ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρουσίαση
σε Power Point
30-05-2012

Μια παρουσίαση με τίτλο " Η τέχνη των Μυκηναίων"
από τη δασκάλα
Δρακιού Τσαμπίκα

Για να αποκτήσετε το αρχείο πατήστε εδώ!