Προσωπικά Στοιχεία

Ημερομηνία Γεννήσεως :   2-9-1964kavouklis

Διεύθυνση: Πίνδου 47 – Ρόδος

Τηλέφωνο: 6974608461 – 2241 0 39737

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Επαγγελματική

Εμπειρία

2010 - 11 (Δεκέμβριος – Ιούνιος)

Επιμορφωτής σε πρόγραμμα ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου για δασκάλους (ΠΕ 70) διάρκειας 126 ωρών.

Επιμορφωτής σε πρόγραμμα ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου για νηπιαγωγούς (ΠΕ 60) διάρκειας 36 ωρών.

 2008 (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος)

Επιμορφωτής σε πρόγραμμα ΤΠΕ Β’ Επιπέδου για δασκάλους (ΠΕ 70) διάρκειας 96 ωρών.

 06/2004 έως 12/2006

Συνεργάτης Υποστήριξης - Καθοδήγησης του προγράμματος Δικτυωθείτε. Το πρόγραμμα Δικτυωθείτε αποτέλεσε  πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης  και υλοποιήθηκε για τη Δωδεκάνησο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου˙ αφορούσε δε την προώθηση της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών και του Διαδικτύου στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Έχω πραγματοποιήσει  περισσότερες από 150 ώρες επισκέψεων σε διάφορες ΜΜΕ της Δωδεκανήσου. Βασικοί στόχοι ήταν η εκπαίδευση και ταυτόχρονα η εξοικείωση των επαγγελματιών στις νέες τεχνολογίες για καλλίτερη οργάνωση των δραστηριοτήτων τους αλλά και ιδιαίτερα η χρήση του διαδικτύου σε θέματα πωλήσεων, διαφήμισης και επικοινωνίας. Έμφαση δόθηκε στην εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου καθώς και στη στρατηγική ανάπτυξης ενός Marketing Plan.


Εκπαιδευτική 

Εμπειρία

 

 

2008-2010: Υπηρετώ στην Ειδική Τάξη του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου ως δάσκαλος για παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και χρειάζονται εξειδικευμένα προγράμματα ώστε να μπορέσουν σταδιακά να πετύχουν την ομαλή τους επανένταξη στο ανάλογο μαθησιακό τους περιβάλλον.

2002-2005: Υπηρετώ στην Ειδική Τάξη του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.

2001-2002: Εργάσθηκα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Ρόδο ως βοηθός στο εργαστήριο Πληροφορικής υπό την καθοδήγηση του επίκουρου καθηγητή κ. Κώστα Τσολακίδη. Το διάστημα αυτό ασχολήθηκα με  τη διδασκαλία των μαθημάτων Πληροφορικής των προπτυχιακών φοιτητών των τμημάτων  Προσχολικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης καθώς και των επιμορφούμενων δασκάλων του διδασκαλείου Αιγαίου.

Παράλληλα ασχολήθηκα ερευνητικά με την ανάπτυξη και την υποστήριξη του προγράμματος ΣΧΕΔΙΑ που εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αιγαίου. Στόχος του παραπάνω προγράμματος ήταν και είναι η παροχή υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε απομονωμένα ολιγοθέσια σχολεία των νησιών του Αιγαίου.

1993-2001: Υπηρέτησα για οκτώ συναπτά έτη στην Ειδική Τάξη του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου ως δάσκαλος για παιδιά που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες.

1987-1993: Υπηρέτησα σε διάφορα σχολεία της νήσου Καλύμνου ως δάσκαλος καθώς και ως διευθυντής του 4/θεσίου Δ.Σ. Βαθέος Καλύμνου κατά το Σχολ. Έτος 2002-2003.Σπουδές

1982 1984: Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου

2005 – 2007: Διδασκαλείο  Δημοτικής Εκπ/σης “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ”  Τμήμα Ειδικής Αγωγής

2007 – 2008: Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο "Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών" - Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Γνώσεις Πληροφορικής


Συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 400 ωρών που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος) από το Εργαστήριο Μαθηματικών, Διδακτικής και Πολυμέσων   με αντικείμενο εκπαίδευσης: Πληροφορική - Πολυμέσα - Νέες τεχνολογίες.

Άριστη γνώση του πακέτου Office της Microsoft (Word-Excel-PowerPoint-Access-FrontPage).

 Άριστη γνώση του προγράμματος  Dreamweaver της Macromedia για τη δημιουργία ιστοσελίδων, δικτυακού εκπαιδευτικού υλικού με ενεργές σελίδες και δικτυακών τόπων με την υποστήριξη σχεσιακών βάσεων δεδομένων.

Άριστη γνώση του προγράμματος σχεδιασμού και ανάπτυξης δυναμικών ιστοσελίδων JOOMLA  για τη δημιουργία κυρίως σχολικών  ιστότοπων.

Πολύ καλή γνώση του προγράμματος Director της Macromedia, ενός από τα πιο πετυχημένα περιβάλλοντα ανάπτυξης πολυμεσικών εφαρμογών με χρήση της εγγενούς γλώσσας προγραμματισμού Lingo.

Άριστη γνώση  προγραμμάτων για τη δημιουργία εικονικών περιηγήσεων 3D με χρήση σφαιρικών πανοραμάτων 360ο.

Πολύ καλή γνώση του προγράμματος Photoshop της Adobe για επεξεργασία φωτογραφίας και τη δημιουργία δις και τρισδιάστατων αντικειμένων για δημιουργία διεπαφών σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Καλή γνώση δεκάδων προγραμμάτων σε αντικείμενα όπως επεξεργασίας ήχου, video, παρουσιάσεων, μοντελοποίησης  κ.τ.λ

Ασχολούμαι με τους υπολογιστές από το 1985 και έχω τεράστια άνεση στην εκμάθηση και τη χρήση οποιουδήποτε λογισμικού υπάρχει ή πρόκειται να εμφανιστεί στην αγορά. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο χώρο και διαθέτω όχι λιγότερο από 4 ώρες ημερησίως στον Η/Υ.


Ξένες Γλώσσες


Αγγλικά, Πτυχίο Proficiency του Πανεπιστημίου Michigan   (ECPE).


Σεμινάρια - Επιμορφώσεις

Κατάρτιση στους Η/Υ – Νέες Τεχνολογίες, Πληροφορική και Πολυμέσα (402 ώρες) – Εργαστήριο Μαθηματικών, Διδακτικής και Πολυμέσων – Πανεπιστήμιο Αιγαίου  Ρόδος 2003

Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας & των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση

Χρήση του διαδικτύου για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με το περιβάλλον – Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Πόλις Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Ρόδος Νοέμβριος 1997

Χρήση της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση – ΝΕΛΕ Δωδεκανήσου - Ρόδος 1995

 

Συνέδρια - Δημοσιεύσεις

Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση: Τεχνολογίες, Εφαρμογές, Κατάρτιση Εκπαιδευτικών – Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Ρόδος Δεκέμβριος 2001

Νέες παράμετροι στην εκπαίδευση: Εκπαίδευση από απόσταση και δια βίου εκπαίδευση – Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Ρόδος Νοέμβριος 1999

Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Ρόδος Δεκέμβριος 1998

Εργασία «Από απόσταση εκπαίδευση: Βασικά πειράματα ασύχρονης εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο» (Τσολακίδης, Σκούρτης, Καβουκλής, Αμπαρτζόγλου, Φωκίδης) Πρακτικά Συνεδρίου σελ. 89 - 102

Εκπαιδευτικές - Ερευνητικές Δραστηριότητες


Πρόγραμμα ΣΧΕΔΙΑ (Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Υπουργείο Αιγαίου)
Πρόγραμμα ΟΙΚΑΔΕ (Τράπεζα Κύπρου – Υπουργείο Παιδείας)


Ενδιαφέροντα

Μουσική
Υπολογιστές
Φωτογραφία
Εικονικές Περιηγήσεις με πανοράματα 360ο


Συστάσεις

Τσολακίδης Κώστας Επίκουρος Καθηγητής  - Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αποστόλου Δημήτριος Διευθυντής 17ου Δημ. Σχολείου Πόλεως Ρόδου