Ενδοσχολική Επιμόρφωση

Εκτύπωση PDF

Επιμόρφωση σε εργαλεία ανάπτυξης ψηφιακού υλικού

Σάββατο 22/10/2011

Ξεκινάει ο Α' κύκλος συναντήσεων των εκπαιδευτικών του 17ου Δ.Σ.Ρόδου με στόχο την ειδίκευσή τους αρχικά στην ενημέρωση των σελίδων που περιέχουν φύλλα κατ οίκον εργασίας για τους μαθητές τους.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και άλλες θεματικές πέρα από την εξοικείωση των συναδέλφων με το χειρισμό της ψηφιακής μας πλατφόρμας για επικοινωνία του σχολείου με γονείς και παιδιά.

Θα προγραμματιστούν συναντήσεις για γνωριμία με εργαλεία  επεξεργασίας εικόνων - φωτογραφιών (Photoshop), λήψης και επεξεργασίας ήχου, δημιουργίας video κ.α.

Επίσης στο κομμάτι της παιδαγωγικής αξιοποίησης θα παρουσιαστούν προτάσεις για χρήση της τεχνικής της  εννοιολογικής χαρτογράφησης, της παρουσίασης περιεχομένου και της χρήσης προσομοιώσεων όπως επίσης και για τη χρήση των συνεργατικών εργαλείων της Google στα πλαίσια του νέου τρόπου συν-εργασίας που εγκαινιάζει το WEB 3.

Ένα πρακτικής φύσης θέμα που θα διαπραγματευτούμε είναι η πληρέστερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν διάφορα λογισμικά που μπορούν να συνεργαστούν με τους διαδραστικούς πίνακες που αποκτήσαμε πρόσφατα και που έχουν αλλάξει για πάντα τη ζωή όλων μας προς το καλύτερο.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τα ευρήματα και τις προτάσεις αξιοποίησης που θα διαμορφώνουμε.

Παρακάτω εμφανίζεται το υλικό για την πρώτη συνάντηση με θέμα:

Διαχείριση και Ενημέρωση Σχολικού Ιστότοπου