Αριστεία & Καινοτομία 2011

Εκτύπωση PDF

sxol-powerpointΤο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου είναι μια μικρή σχολική μονάδα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων ( Μέγγαβλη) που προσφέρει τις υπηρεσίες της από το 1991. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκεί έχουν θέσει ψηλά στις προτεραιότητές τους την άμβλυνση των πάσης φύσεως ανισοτήτων και την προσφορά σε κάθε παιδί περισσότερων ευκαιριών για μόρφωση και καλλιέργεια.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011,  7 εκπαιδευτικοί του σχολείου με μεγάλη υπερηφάνεια βρέθηκαν στις στην κεντρική αίθουσα τελετών του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, για να βραβευτούν για τη συμμετοχή τους ανάμεσα σε 100 έργα εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, που διακρίθηκαν για την καινοτομία τους.Dream_Team_-_Anna

Ήταν μία εκδήλωση ηθικής επιβράβευσης του ζήλου των εκπαιδευτικών  σε ομαδική ή ατομική δουλειά. Η αξιολόγηση των 834 έργων που είχαν υποβληθεί από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας έγινε από 131 άμισθους αξιολογητές, με επιστημονική και διδακτική επάρκεια. Το κάθε έργο εξετάστηκε χωρίς οι αξιολογητές να γνωρίζουν το όνομα και το σχολείο προέλευσης του δημιουργού.

Το 17ο ΔΣ Ρόδου τιμά την εκπαιδευτική κοινότητα της Δωδεκανήσου με την προσήλωσή του στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην καθημερινή διδακτική πρακτική του. Με τη διάκριση αυτή κάνει γνωστό στον ελληνικό εκπαιδευτικό χάρτη ότι η Δωδεκάνησος διαθέτει ένα ικανό αριθμό εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων και σε κάθε νησί του συμπλέγματός μας που μπορούν και θέλουν συνεργαζόμενοι να κάνουν πραγματικότητα το νέο σχολείο που πάντα άξιζαν τα παιδιά μας.

Ο δρόμος είναι δύσκολος και απαιτεί προσήλωση και επιμονή. Όμως η διάθεση κάθε εκπαιδευτικού που υπηρετεί στις σχολικές μας μονάδες για ποιοτική αναβάθμιση είναι η κινητήριος δύναμη για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Το 17ο ΔΣ Ρόδου ήταν και θα είναι πάντα ανοικτό στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται παρέχοντας τεχνογνωσία, συμβουλευτική και ότι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει οποιονδήποτε.

Τα έργα που απέσπασαν τα 2 βραβεία είναι τα εξής:

  1. Ο σχολικός ιστότοπος (www.17o.gr) με ποικιλία λειτουργιών και ένα μοναδικό ημερολόγιο μαθημάτων για μαθητές και γονείς.
  2. Η εικονική περιήγηση της Πινακοθήκης της Ρόδου (Νεστορίδειο) στις 100 χουρμαδιές με χρήση πανοραμικής εικόνας 360ο ,  ένα πρωτότυπο τεχνολογικά καινοτομικό έργο που σου επιτρέπει να επισκέπτεσαι την πινακοθήκη από τον υπολογιστή σου και να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι πραγματικά εκεί.(www.360vr.gr/Gallery)

Μπορείτε να  επισκεφθείτε το αποθετήριο όλων των βραβευμένων έργων και να μελετήσετε την παρουσίαση των 2 έργων του σχολείου μας στις παρακάτω διευθύνσεις:

Σχολικός Ιστότοπος ..... Εικονική Περιήγηση - Πινακοθήκη Ρόδου ..... Αποθετήριο Βραβευθέντων Έργων

 

Επίσης το σχολείο φέτος συμμετείχε:

  • στο διαγωνισμό Σχολικά Μαγειρέματα (http://i-create.gr/) του Υπουργείου με το θέμα «Μελεκούνι Ρόδου»,
  • σε πιλοτικό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://cglearner.com/) με αλλά 2 σχολεία της Ρόδου και ακόμα 30 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα με τίτλο «Μάθηση μέσω Σχεδιασμού» που δοκιμάζεται στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Θα είναι τιμή μας να επισκεφθείτε τις διευθύνσεις που σας παρέχουμε.

Ονόματα Εκπαιδευτικών που βραβεύτηκαν:

1. ΔΡΑΚΙΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΑ  2. ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  3. ΜΟΥΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ    4.ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ  5. ΠΑΤΣΟΥΡΗ ΑΝΘΗ  6. ΠΑΧΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  7. ΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  8. ΧΑΛΚΙΤΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση

http://excellence.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=435&Itemid=27

http://www.flickr.com/photos/annadiamantopoulou/5862615469/in/photostream/

dream_th3vraveia_thypourgeio_th